• Louise Kraneled

Valg af branchekode

Opdateret: 1. sept. 2019Alle virksomheder som har CVR-nr. skal registrer deres branchekode når de starter op, men hvad er en branchekode egentlig?


Hvad er en branchekode?

En branchekode bruges til at klassificerer hvilken aktivitet, og dermed hvilken branche din virksomhed tilhører. Branchekoderne er en del af et internationalt system, og koden er på seks cifre. Der er 737 forskellige branchekoder i alt. Branchekoderne bruges af danmarks statistik. Hvis du nogensinde har læst deres rapporter om udvikling i forskellige brancher, kommer dataene fra udtræk fra disse branchekoder. Prisen på den lovpligtige erhverssygdomsforikring (AES) er også udregnet på baggrund af din branchekode.


Valg af branchekode

Du skal vælge den branchekode som dækker over din hovedaktivitet. Din hovedaktivitet defineres som den aktivitet der giver størst værditilvækst. Kort sagt vil sige, det som din virksomhed tjener flest penge på.

Virk har lavet en søgefunktion til at hjælpe dig med at finde din branchekode her.


Kan jeg have aktiviteter som ligger ud over min branchekode?

Ja, branchekoden dækker over virksomhedens hovedaktivitet, og der er intet i vejen for at din virksomheden arbejder med andre brancher som ligger udenfor dit hovederhverv. Men hvis du har et bierhverv som omsætter for mere end 300.000 kr. årligt, og udgør mere end 10% af din samlede omsætning, kan du vælge at registrerer em bibranche. Man kan have op til tre bibrancher.


Ændring af din branchekode

Hvis du mener at du har valgt den forkerte branchekode til din virksomhed, kan du ændre den ved at gå ind på Virk.


Hvis du synes opslaget var brugbart, så giv det et like og send os endelig en kommentar her, eller på vores Facebookside.

19 visninger

CVR NUMMER 

40 65 69 36

TELEFON 

40 91 43 44

Lavet af Smartup.dk 

  • Sort Instagram Icon
  • Sort YouTube Icon
  • Facebook Basic Black
  • Sort LinkedIn ikon