• Louise Kraneled

De lovpligtige forsikringer

Opdateret: 1. sept. 2019Forsikringer i din nye virksomhed

Der er mange nye erhvervsdrivende som glemmer at tænke på forsikringer, men det kan blive en dyr affære. I denne blogpost får du et overblik over hvilke forsikringer du skal tegne, og nogle forslag til hvad du bør overveje at tegne.


De lovpligtige forsikringer

Arbejdsskadeforsikring

En arbejdsskadeforsikring sikre dig og dine ansatte en erstatning i tilfælde af en arbejdsskade. Hvis du ikke tegner denne forsikring risikere du bødestraf og erstatningskrav for eventuelle skader. Forsikringen tegnes i et alment forsikringsselskab.


Erhvervssygdomsforsikring

Erhvervssygdomsforsikringen (AES) er obligatorisk at have for alle medarbejdere. Man tilmeldes automatisk AES når man indbetaler penge til ATP bidrag.


Hvem skal have disse forsikringer?

Det skal du selv hvis du er direktør, aktionær eller anpartshaver i et selskab (IVS, ApS eller A/S), ligegyldigt om du udbetaler løn til dig selv eller ej.

Hvis du har en ægtefælle eller anden familie som udfører arbejde for virksomheden.

Alle medarbejdere, ligegyldig om de er frivillige, praktikanter eller kun arbejde ganske få timer.


Undtagelser

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende (personlig virksomhed, I/S eller K/S) hvor du ingen ansatte har. (Her er din familie/ægtefælle også fritaget).

Ansatte som udelukkende arbejder hjemme, og som arbejder mindre end 400 timer om året.


Jeg vil dog stadig anbefale at man overvejer at tegne disse forsikringer selvom man er selvstændig.


Hvad med mit holdingselskab?

Nu er det ikke sikkert at du som nystartet virksomhedsejer, har tegnet et holdingselskab, men jeg vil alligevel inkludere dette i blogindlægget.

Et holdingselskab er som udgangspunkt forpligtet til at tegne en arbejdsskadeforsikring til deres direktør ligesom alle andre selskaber. Du kan dog som oftest medforsikrede dit holdingselskab via din arbejdsskadeforsikring i driftsselskabet, og på den måde omgå reglen.


Hvad koster en arbejdsskadeforsikring?

Prisen afhænger af hvilken type virksomhed du driver, men som udgangspunkt koster den under 1.800 kr. om året pr. person, hvis du driver en nystartet virksomhed med under fem ansatte, hvor arbejdet er kontorarbejde eller tilsvarende. Jeg vil gerne afslører at jeg betaler 877 kr. årligt for min.


Indhent flere tilbud

Jeg vil anbefale dig at indhente en 3-4 tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Benyt evt. http://www.find-erhvervsforsikring.dk/ (Ikke sponsoreret). Det gjorde jeg, blandt andet selv, da jeg skulle tegne min arbejdsskadeforsikring.


Husk at selvom du får flere tilbud på f.eks. en arbejdsskade forsikring, kan de godt dække forskelligt. Derfor er det vigtigt du læser vilkårene godt igennem, og spørger hvis du er i tvivl.

Hvad koster erhvervssygdomsforsikringen?

AES er en offentlig forsikring. og det er din branchekode som afgør hvor meget den koster. Derfor er det vigtigt at du har den rigtige branchekode. Den ligger fra ca. 300 kr. årligt, op til ca. 700 for et almindelig kontorjob. Hvis du eller din medarbejder arbejder på halvtid eller mindre, skal du kun betale halv sats.


Andre forsikringer som kan være lovpligtige eller værd at overveje

Erhvervsansvarsforsikring

For nogle brancher er den lovpligtig, men selvom at den ikke er lovpligtig for din branche, kan den stadig være god at tegne.


Bygningsbrandforsikring

Denne forsikring er lovpligtig Hvis du ejer den bygning du driver virksomhed i og der er gæld i ejendommen.


Bilforsikring

Hvis du har bil i virksomheden gælder der de normale lovpligtige forsikringskrav.


Sygedagpengeforsikring

Dækker hvis du bliver syg.


Sundhedsforsikring

Kan hjælpe dig hvis du bliver syg. Selvstændige er som oftest dybt afhængige af deres helbred, er en sundhedsforsikring en god ide.


Foruden de ovennævnte er der et hav af forskellige typer af forsikringer. Nogle mere branchespecifikke end andre. At have forsikringerne på plads er vigtigt i forhold til din virksomhed, så brug lidt tid på at sætte dig ind i din virksomheds behov, og husk at læse det med småt.


Har du husket at tegne dine lovpligtige forsikringer?


Hvis du synes oplægget var brugbart så giv det et like og send os endelig en kommentar her eller på vores Facebookside.


Skriv også endelig en kommentar hvis du har gode fif og overvejelser som at værd at have inden man tegner forsikringer?

9 visninger

CVR NUMMER 

40 65 69 36

TELEFON 

40 91 43 44

Lavet af Smartup.dk 

  • Sort Instagram Icon
  • Sort YouTube Icon
  • Facebook Basic Black
  • Sort LinkedIn ikon