• Louise Kraneled

8 bøger jeg anbefaler til iværksættere

Opdateret: 12. dec. 2019Jeg er en ret stor bognørd. Jeg er ikke en som sætter mig ned med en bog særligt ofte, hvilket jeg altid ønsker at forbedre, men jeg hører mange lydbøger og læser meget i forbindelse med mit studie.


Jeg elsker bøger fordi viden giver mig inspiration og ideer. Når jeg ikke ved hvad jeg skal gøre ved en problemstilling, eller jeg ikke ved noget om et emne, finder jeg en bog som kan hjælpe mig. Da jeg skulle starte firma gik jeg op på biblioteket reol 60.1 (virksomhedsledelse i alm.) og lånte alle bøger jeg fandt interessant, og det gør jeg stadig når der er et problem jeg ikke kan løse.


Alene siden nytår har jeg læst 26 bøger. Jeg læser generelt bøger inden for business og selvudvikling, men engang imellem bliver det til andre bøger som den naturvidenskabelige “En kort historie om næsten alt” af Bill Bryson som er en helt igennem fantastisk bog. Det er med årene blevet til over 100 business bøger om diverse emner. Historier om firmaer som er gået konkurs, historier om spiritualitet i driften, historier om teorier og synspunkter, og historier om succeser.


Jeg elsker selv at få boganbefalinger og giver dem ofte til andre. Derfor er denne blogpost en liste over 8 bøger som har inspireret, udviklet eller gjort mig klogere. (Link til bøgerne via billedet).


The Lean Startup

- How Today's Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses af Eric Ries

(ISBN13: 9781524762407)


The Lean Startup er bogen til enhver som skal til at starte virksomhed eller udvikle et nyt produkt. Det gennemgående konceptet i bogen er byg-mål-lær. Konceptet handler om at man skal bygge en så simpel udgave af sit produkt som overhovedet muligt, teste det på brugerne og måle resultatet, og derefter analysere og lære af resultatet. Herefter ændrer man på sit produkt og starter cyklussen forfra. På den måde bygger man sin virksomhed på data og konkrete tilbagemeldinger, i stedet for at gætte eller have en følelse af hvad kunden vil have. Bogen er skrevet på baggrund af forfatterens egne erfaringer, og indeholder mange gode konkrete eksempler. Bogen vil give dig gode ideer og nye vinkler på udvikling.


Fuck it, Ship it

- 69 digitale muligheder du kan bruge i dag - og implementere i morgen

af Jacob Bøtter & Stine Mølgaard

(ISBN13: 9781524762407)


Fuck it, Ship it, var en af de bøger jeg hev ned fra hylden da jeg skulle starte min virksomhed, og jeg endte med at implementere flere af værktøjerne som er nævnt i bogen. Det er en virkelig god værktøjskasse til alle typer af virksomheder.

Bogen fokuserer på den teknologiske udvikling vi allerede er midt i, hvilket jeg fandt virkelig inspirerende. Når man hører snak om teknologi, hører man meget om fremtidens kommende udvikling, men der er mange digitale redskaber til rådighed nu og her. Bogen giver et overblik over hvilke digitale værktøjer der er til rådighed samt hvordan, og ikke mindst hvorfor, du skal bruge dem. Hvis du har en mere etableret virksomhed er der forslag til projekter du kan starte for at fyre op under den teknologiske udvikling internt.

Hvis du på nogen måde interesserer dig for teknologi, er denne bog et must. Det er en af min absolutte favorit bøger.


Iværksætter

- hvad vi lærte af at starte 30 virksomheder

af Lars Tvede & Mads Faurholt

(ISBN13: 9788702213591)


Iværksætter er en bog som er skrevet af to danske sværvægtere inden for iværksætteri. Det er big business og store planer fra start til slut. Bogen er skrevet letlæseligt med masser af statistikker og gode råd. Den kommer godt omkring hele emnet iværksætteri fra samfundsforhold til exitstrategier. Jeg synes bogen er virkelig spændende læsning.

Når det er sagt, så har jeg svært ved at implementere særlig mange af de store ideer i min lille konsulentvirksomhed. Min anbefaling er at du skal læse den hvis du synes emnet er spændende, og du er nysgerrig på hvad de tunge drenge mener om iværksætteri.


Chillpreneur

- The New Rules for Creating Success, Freedom, and Abundance on Your Terms

af Denise Duffield-thomas

(ISBN13: 9781788172035)


Jeg læste først hendes anden bog “Get Rich, Lucky Bitch!” fordi den blev anbefalet til mig på Audible. Jeg kunne egentlig ikke lide titlen, men den havde fået gode anbefalinger. Hun fangede mig lynhurtigt, og da hun udgav sin tredje bog forudbestilte jeg den.

Chillpreneur er en ret anderledes bog som er skrevet direkte til læseren på en meget feminin og nede på jorden måde. Denise er en introvert, basic person som driver sin forretning fuld autentisk efter hvordan hun er som menneske, og det finder jeg virkelig inspirerende. Hun er blevet millionær på at gøre det som hun fandt rigtig, og det er så langt væk fra en normal business bog som noget kan være. Hun har været hoved inspirationen til det mindset jeg har til daglig min virksomhed. Chillpreneur er den bog jeg har anbefalet til flest mennesker. Jeg elsker Denises energi, og når jeg tvivler på mig selv, er det hendes bøger jeg læser.


Business model generation

- en håndbog for nytænkere, banebrydere og rebeller

af Alexander Osterwalder & Yves Pigneur

(ISBN13: 9788702145502)


Osterwalder er en af de førende forretningsteoretikere, og han er opfinderen af Business model canvas som denne bog handler om. Jeg er kæmpe fan af business model canvas, og jeg bruger det i min dagligdag i min virksomhed. Modellen giver dig en simpel ramme at arbejde med forretningsudvikling i. Modellen er visuel, hvilket jeg elsker, og så består den af 9 simple elementer.

Jeg mener at modellens enkelthed gør bogen banebrydende, og jeg vil anbefale at du skal læse den, hvis du interesserer dig for forretningsudvikling.


Will It Fly?

- How to Test Your Next Business Idea So You Don't Waste Your Time and Money

af Pat Flynn

(ISBN13: 9780997082302)

https://www.saxo.com/dk/will-it-fly_pat-flynn_paperback_9780997082302

Pat Flynn er en af de første iværksættere jeg begyndte at følge. Jeg elsker hans behagelige ligetil personlighed, og han har en rigtig god podcast som hedder The Small Passive Income Podcast. Da han udgav sinførste bog forudbestilte jeg den.

Will it fly (som i øvrigt har inspireret mit logo) handler om, hvorvidt din forretningside er gangbar, og hvad der er en god forretningside for dig. Hvis du følger med her på bloggen, kan det være du kan fornemme at han er en stor inspiration for mig. Han kommer med nogle spændende vinkler og gode forslag til hvordan du bør kigge på, og teste din forretningside inden du kaster penge efter den.

Hvis du er ny til business bøger, er denne bog et godt sted at starte.


4-timers arbejdsuge

- drop 9-5, bo hvor du vil og bliv rig på en ny måde

af Timothy Ferriss

(ISBN13: 9788721031756)


Det er jo en klassiker og den står forrest på hylden derhjemme. Bogen handler om hvordan du kan optimere din virksomhed, så du kan drive den på kun fire timer om ugen. Det er mildt sagt en bog som deler vandene. Nogle mener at Tim Ferris er en fantast uden realitetssans. Jeg mener at han har fat i den lange ende.

Bogen henvender sig hovedsageligt til virksomheder som lever af at sælge produkter, men det betyder ikke at man ikke kan bruge de tips og trick som bogen indeholder. I bogen beskriver Tim hvordan han har bygget en virksomhed op efter den livsstil han ønsker og ikke efter hvor meget han kan tjene. Det synes jeg er spændende. Jeg kender til flere iværksættere der pga. børn eller andet har en kort arbejdsuge, men alligevel tjener rigtig godt.

Det kan ikke lade sig gøre i startfasen af en virksomhed, men med tiden kan du helt sikker implementere nogle af disse råd i denne bog, og hvis ikke så er der nogle gode rejsetips.

Jeg elsker denne bog og jeg læser den med jævne mellemrum. Jeg vil anbefale dig at læse bogen, hvis din lykke er at være uafhængig af en normal arbejdsuge.


The first 20 hours

- How to Learn Anything... Fast

af Josh Kaufman

(ISBN13: 9781591846949)


I denne bryder Josh Kaufman op med reglen om at det tager 10.000 timer at lære noget nyt. Ved at implementere læringsteknikker og gå systematisk til værks, lærer han henholdsvis yoga, programmering, blindskrift, spillet go og windsurfing på hver 20 timer. For mig var det virkelig mindblowing. Jeg synes denne bog er fantastisk, og jeg vil anbefale den til alle som synes ny viden er spændende. Med hans metode kan man lære stort set alt.


Kick-ass

- Fra kælder til milliard

af Mai Bakmand & Jesper Buch

(ISBN13: 9788772001814)


Jeg kan virkelig godt lide Jesper Buch og hans nul bull-shit attitude, og man skal nok kunne lide hans person, hvis man skal kunne lide hans bog. Når det er sagt elsker jeg hans bog Kick-ass. Han beskriver rejsen med Just-eat på godt og ondt. Folk han er kommet på kant med, får også lov at udtale sig i bogen, og det giver den autenticitet. Det er en meget personlig bog, og den er inspirerende. Det er den eneste bog jeg har læst som har været så ærlig. Jeg vil anbefale denne bog hvis du kan lide Jespers attitude og har brug for lidt motivation, for han har været igennem det meste.Jeg håber du får noget ud af bøgerne. Har du nogle boganbefalinger til mig?


Kommenter endelig eller kom med input på min facebookside. Giv endelig smartup.dk et like 👍


Du kan også finde Smartup på instagram, hvor der er billeder fra hverdagslivet i Smartup.dk.

19 visninger

CVR NUMMER 

40 65 69 36

TELEFON 

40 91 43 44

Lavet af Smartup.dk 

  • Sort Instagram Icon
  • Sort YouTube Icon
  • Facebook Basic Black
  • Sort LinkedIn ikon