• Louise Kraneled

5 tips til at optimere dit hjemmearbejde


At arbejde hjemme kan være svært, især når du ikke er vant til det. Der kan være mange forstyrrelser, og du er mindre effektiv når du er i uvante omgivelser.


Jeg har ikke et fast kontor, men rykker rundt alt afhængig af hvordan mit program er. Jeg har et kontor i et kontorfælleskab, jeg har et kontor på min skole, jeg har en plads derhjemme, og så arbejder jeg en gang imellem ude ved kunder.


Jeg er vant til at arbejde i uvante omgivelser, så her er 5 tips til dig, så du kan optimere din hjemarbejdessituation.


Hvis du er mere til video, så har jeg lavet en YouTube-video om emnet her:


1. Sæt en bestemt tidsperiode til din opgave

Dette tip bruger jeg hver dag, og jeg deler det ofte med medstuderende. Det virker. Når jeg har en opgave, så sætter jeg altid en tidsperiode af til at løse den. Så arbejder jeg virkelig koncentreret i den periode, og så er opgaven som regel færdig.


Det er sådan med opgaver, at de tager den tid du giver dem. Hvis du ønsker at blive færdig med noget, så sæt en deadline. Jeg gør det med alle opgaver. Denne blogpost som jeg skriver lige nu, har jeg sat en time af til.


2. Dediker et specifikt sted til arbejdsplads

Hvis du kan, så dedikerer et rum til kontor. Hvis du ikke kan det, så dediker en specifik plads i hjemmet til dit arbejdsområde.


Det gør meget for dit mindset at du har en plads hvor du arbejder. Det hjælper både dig med at mentalt indstille dig på arbejde, men det hjælper også andre i husstanden til at forstå at nu arbejder du.


3. Anskaf det rigtige udstyr

Når du pludselig er væk fra din vante kontorplads, så er dit udstyr også uvant. Det kan være du begynder at døje med ondt i nakken eller musearm, fordi du ikke har din vante skærm og mus.


Jeg anbefaler på det kraftigste at du investerer i det udstyr som bidrager til din effektivitet. Det kan være støjreducerende høretelefoner eller et rigtig tastatur. Jeg vil også anbefale dig, at hvis du har et tastatur til din bærbar, så sæt din bærbar op på nogle bøger eller en kasse. Det aflaster din nakke rigtig meget.


Her er en liste over det udstyr jeg selv har:

  • En god bærbar, som kan benyttes som en tablet.

  • Et mekanisk tastatur.

  • En stander til at hæve bærbaren op, så jeg ikke får ondt i nakken.

  • En mus (jeg har faktisk flere alt afhængigt af hvad jeg laver)

  • En ekstra skærm.

Alt mit udstyr kan klappes sammen, så jeg kan have det med i min rygsæk. Det er smart når jeg konstant flytter rundt, og hovedsageligt rejser med offentlig transport.


4. Eksperimenter med din arbejdstid.

Da min gamle chef læste til at blive statsautoriseret revisor havde han tre små piger. For at hans arbejde ikke gik for meget ud over familielivet, valgte han at stå op kl. 6 og arbejde til klokken 12. Så brugte han resten af dagen med hans familie, og når hans børn var lagt i seng så kunne han lægge lidt ekstra timer hvis der var brug for det.


Jeg synes det er et rigtig godt råd. Hvis du har børn og selv skal hjemmeundervise dem, samtidig med du skal passe dit job, og i alle er lukket inde i et hus eller en lejlighed som konstant føles mindre, så synes jeg du skal prøve at eksperimentere med din arbejdstid. Hvis i er to om forældre rollen, så kan den ene arbejde fra 6-12, og den anden fra 12-18. Så får i begge lagt 6 timer ind, og i får begge kvalitets tid med familien.


5. Accepter at det bare ikke er lige så godt.

Når du arbejder hjemme og du ikke er vant til det, så er det bare ikke lige så godt. I stedet for at slå dig selv oven i hovedet med det, så accepter det. Det er ikke alle som kan arbejde 100 procent effektivt hele tiden, og slet ikke lige nu hvor alt er unormalt.


Bær over med dig selv, og gør dit bedste.


Hvis du synes godt om dette blogindlæg så giv det et like, og send mig endelig en kommentar her, eller på min facebookside.

Du kan også finde mig på instagram hvor der billeder fra hverdagslivet i Smartup.dk.

Hvis du synes godt om dette blogindlæg så giv det et like 👍, og send mig en kommentar her eller på min facebookside 💬

Du kan også finde os på instagram hvor der billeder fra hverdagslivet i Smartup.dk.

5 visninger

CVR NUMMER 

40 65 69 36

TELEFON 

40 91 43 44

Lavet af Smartup.dk 

  • Sort Instagram Icon
  • Sort YouTube Icon
  • Facebook Basic Black
  • Sort LinkedIn ikon